Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, beneficiază de pază de stat. Acordarea acesteia vine ca urmare a multiplelor amenințări, lansate în ultima perioadă în adresa magistratului. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către reprezentanții serviciului de presă al CCM.

Mai exact, s-a precizat că la baza solicitării se află mai multe amenințări lansate pe rețele sociale, dar și declarațiile unor politicieni.

Am întrebat și despre perioada de când au fost lansate amenințările, însă reprezentanții Înaltei Curți au menționat că nu ne pot oferi mai multe detalii.

De menționat că recent, Curtea Constituțională a constatat circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului, fapt criticat dur de PSRM și susținătorii formațiunii. Mai mult, liderul socialiștilor, Igor Dodon, i-a acuzat pe judecătorii constituționali de uzurpare și a promis că PSRM va întreprinde măsuri în vederea demiterii a trei judecători CCM – Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

Detalii: Dodon, pe culmile disperării: Amenință judecătorii CCM cu demiterea

Citiți și: Dodon amenință, din nou, magistrații CCM: Manole, Roșca, Șova - aveți soarta judecătorilor lui Plahotniuc. Vă vom cere demisia