Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, marți, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta se va afla în București pentru câteva ore, după întoarcerea sa de la Strasbourg, unde a susținut un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Președinția R. Moldova a confirmat întrevederea cu Iohannis și a specificat că aceasta se va mai vedea la București cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, cu Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Întâlnirea cu președintele român va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni și vine în contextul în care Republica Moldova ar putea avea o nouă rundă de alegeri anticipate, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate fi dizolvat. Maia Sandu, este în drept să semneze decretul de dizolvare a legislativului, și astfel ar începe procedura de organizare a alegerilor anticipate. 

Socialiștii lui Igor Dodon au cerut demisia Maiei Sandu și organizarea de alegeri anticipate.

În fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Maia Sandu a cerut ajutorul UE pentru Republica Moldova. 

Discursul integral al Maiei Sandu la APCE: A venit timpul ca moldovenii să aibă o viață demnă acasă. Și vom reuși acest lucru împreună

Răspunsurile Maiei Sandu la APCE cu privire la limba română, unionism, relația cu Rusia,Transnistria și Găgăuzia