Agenția Servicii Publice anunță că s-a autosesizat, în privința utilizării unui pașaport moldovenesc pe numele Nicolai Popa, în anul 2014. Se întâmplă după ce după ce Poliția Cehiei i-a anunțat în căutare pe doi cetățeni ruși, agenți ai Direcției Principale de Informații (GRU) a statului major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, acuzați de organizarea explodării a două depozite de muniții, în 2014, iar unul dintre ei ar fi folosit pașaportul moldovenesc în 2014.

„Autosesizare inițiată de ASP. În contextul informațiilor apărute public, referitor la utilizarea unui pașaport al Republicii Moldova, pe numele ”Nicolae Popa”, Agenția Servicii Publice aduce la cunoștința publicului că s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu internă. Odată cu finisarea anchetei interne, ASP va reveni cu clarificări pe acest subiect”, se arată într-o nosăt emisă de ASP. 
Amintim că, Poliția Cehiei i-a anunțat în căutarea pe cetățenii ruși Alexandr Petrov și Ruslan Bașirov, agenți ai Direcției Principale de Informații (GRU) a statului major al Forțelor Armate ale Federației Ruse. În Cehia, aceștia sunt acuzați de organizarea explodării a două depozite de muniții, în 2014. Este vorba de cei doi angajați GRU care au realizat misiunea de otrăvire a familiei Skripal în Marea Britanie. Autoritățile de la Praga afirmă că unul dintre ei a folosit pașaportul moldovenesc în 2014.