Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanții organizațiilor și asociațiilor studenților originari din Republica Moldova în România.

În cadrul întrevederii studenții basarabeni au vorbit despre experiența lor ca studenți în România, iar secretarul de stat i-a asigurat de susținerea D.R.R.M. și i-a încurajat să vină cu proiecte.

„Întâlnirea a fost un prilej pentru reprezentanții studenților de a împărtăși din experiența lor ca studenți în România și de a prezenta problemele și dificultățile cu care se confruntă. Aproximativ 90% din studenții din Republica Moldova care studiază în România sunt beneficiari ai burselor oferite de statul român. În cadrul întâlnirii, am reiterat deschiderea Departamentului pentru colaborarea cu asociațiile și organizațiile studențești și i-am încurajat pe reprezentanții acestora să vină cu proiecte și idei de parteneriat”, scrie Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook. 

La întâlnire au participat și Mara Mareş, Consilier de Stat în aparatul de lucru al Prim-Ministrului, și Bogdan Ghelbere, Secretar General Adjunct al Guvernului. Cei doi și-au exprimat disponibilitatea de a veni în sprijinul lor pentru rezolvarea problemelor care țin de Guvernul României.

„Studenții din Republica Moldova care studiază, sau au studiat în România, reprezintă unul din exemplele concrete ale sprijinului constant și consistent oferit de România pentru cetățenii din stânga Prutului”, a conchis Dupu. 

Anual, mii de tineri basarabeni merg în România pentru a-și face studiile universitare.