Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, anunță că planul socialistului Petru Burduja, prin care s-a încercat blocarea participării parlamentarilor din R.Moldova la procedura de vot a unui proiect de rezoluție din cadrul Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (EURONEST) în care este criticată Rusia, a eșuat. Alaiba anunță că a propus mai multe amendamente la cinci proiecte de rezoluții și aproape toate au fost acceptate.

Azi și mâine - EURONEST (de la distanță). Am propus mai multe amendamente la cinci proiecte de rezoluții ale AP EURONEST și aproape toate au fost acceptate, lucru care mă bucură foarte mult. Amendamentele mele țin de promovarea democrației, a drepturilor omului, de lupta cu corupția și cu spălarea banilor, dar și de susținerea antreprenoriatului. O să comunic separat mai multe detalii despre conținutul amendamentelor mele. Planul colegului Burduja (PSRM) de a ne bloca accesul la EURONEST a cam eșuat”, a scris deputatul PAS.

Amintim că Petru Burduja a expediat o scrisoare în adresa copreședinților Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, Andrius Kubilius și Maka Botchorishvili, prin care i-a informat că delegația R.Moldova la EURONEST se va abține de la vot asupra unui proiect de rezoluție cu referire la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19 – document în care sunt criticate mai multe acțiuni ale Kremlinului.

Socialistul a mai precizat că declarația sa reprezintă „poziția oficială” a Parlamentului de la Chișinău, iar orice poziții din partea altor deputați „nu pot fi considerate drept oficiale”.

Scrisoarea respectivă a fost criticată dur de reprezentanții PAS care l-au acuzat pe Burduja de depășirea atribuțiilor.

Detalii: DOC // Socialistul Burduja își bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Deputat PAS: Și-a depășit atribuțiile de serviciu

Citiți și: „Depășirea atribuțiilor de serviciu” și „abuz de putere”. Procuratura Generală, sesizată în legătura cu acțiunile socialistului Burduja