Președintele R.Moldova Maia Sandu a început vizita de astăzi la Strasbourg cu o discuție cu Hendrik Daems, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Potrivit președintelui, discuția s-a axat pe situația politică curentă din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țară, pașii de mai departe pentru depășirea crizei politice, dar și eforturile pe care le fac autoritățile moldovenești pentru a reduce și combate efectele pandemiei Covid-19.
„Am reiterat în discuție cu Președintele APCE că prioritatea principală a mandatului meu de Președinte este combaterea corupției și o reformă veritabilă a justiției și i-am mulțumit pentru sprijinul susținut al APCE pentru transformările democratice din Republica Moldova. I-am mulțumit, totodată, domnului Daems pentru invitația de a participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și pentru oportunitatea de a adresa un mesaj în plenara Adunării Parlamentare”, a conshis Sandu. 
Amintim că, Maia Sandu efectueazp astăzi, 19 aprilie, o vizită oficială la Consiliul Europei (CoE), Strasbourg. Președintele urmează să mai aibă întrevederi cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, dl Robert Spano, Comisarul pentru Drepturile Omului, dna Dunja Mijatovic, Președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE, dl Leendert Verbeek, Președintele Comisiei de la Veneția, dl Gianni Buquicchio, și Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a CoE, dl Carlo Monticelli.
 
Amintim că, tot astăzi la sediul Consiliului Europei a avut loc lansarea oficială a Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024, în prezența președintelui Republicii Moldova Maia Sandu și a secretarului general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić.