Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu Jeanne Barseghian, primarul orașului Strasbourg, orașul de reședință al Consiliului Europei.

Președintele i-a mulțumit doamnei Barseghian pentru susținerea primăriei or. Strasbourg în organizarea eficientă a votării cetățenilor moldoveni la alegerile din anul trecut în condiții de pandemie, dar și pentru găzduirea multor studenți moldoveni, care învață în acest oraș. „Mi-am exprimat speranța că tinerii din Moldova vor reveni acasă după încheierea studiilor pentru a pune în practică în Republica Moldova ceea ce au învățat la Strasbourg”.
 
Totodată, președintele a primit asigurări din partea primarului că va sprijini buna organizare a votării pentru cetățenii Republicii Moldova și la scrutinele următoare.
 
În același timp, Sandu și Barseghian au făcut un schimb de opinii despre provocările moderne cu care se confruntă orașele europene, despre planurile de dezvoltare ale orașului Strasbourg. În discuție s-a pus și posibilitatea de a organiza schimburi de experiență între primăria orașului Strasbourg și localitățile din Republica Moldova conduse de femei, pe o platformă comună sub umbrela primăriei Strasbourg și a instituției prezidențiale din Moldova.