Doi deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate au venit cu reacții după ce Partidul Socialiștilor din R.Moldova a anunțat că cere demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că prin această solicitare socialiștii „se îngroapă singuri”. 
„Avem noroc că avem nişte oponenți atât de limitați. Slabi, limitați, incompetenți, fără viziune. Uneori nu trebuie nimic să faci, doar să îi laşi să vorbească. Se îngroapă singuri. Desigur că o să-i ajutăm”, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook.
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco sugerează că solicitarea lor ar fi o încercare de a scăpa de alegerile parlamentare anticipate și le transmite socialiștilor că, oricum, nu vor scăpa de acestea. 
„După comunicatul PSRM de azi, nu poți decât să constați că... Bogdan Tîrdea a devenit liderul de facto al partidului, iar Dodon e "general de nuntă" (la "podtanţovcă"). Un singur mesaj pentru majoritatea PSRM-Şor: Beţi ceai şi vă vaccinaţi! Că de anticipate nu scăpaţi!”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 
Amintim că, astăzi Partidul Socialiștilor din R.Moldova au adoptat o declarație în cadrul Consiliului Republican al PSRM, prin care cer demisia Maiei Sandu din funcția de președinte al R.Moldova și alegeri prezidențiale anticipate.