Deputații PSRM au înaintat azi o nouă moțiune simplă, acum împotriva ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc. Socialiștii susţin că în domeniu sunt mai multe probleme pe care conducerea ministerului refuză să le soluționeze.

Cu părere de rău, asistăm la un dezastru în domeniul transporturilor, în special în domeniul feroviar de mărfuri și pasageri. Din cauza administrării defectuoase de către domnul Chirinciuc a sistemului de transport și infrastructurii drumurilor din Republica Moldova, suntem obligați să luăm atitudine împotriva lipsei de performanță și a greșelilor continuie pe care el le comite”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

Potrivit lui, situația de la „Calea Ferată a Moldovei” este dezastruoasă, iar angajații întreprinderii nu primesc salarii de șase luni.

Restanțele la salarii depășesc 130 de milioane de lei. La fel, Agenția Națională a Transporturilor Auto necesită a fi reformată, ceea ce nu a fost propusă de către domnul ministru până în prezent. Ei consumă bani enormi. Salariul mediu la ANTA este de 22 mii lei, iar efectul activității acestei agenții este practic la zero”, a adăugat socialistul.

Amintim că săptămâna trecută socialiștii au depus o moțiune simplă împotriva activității ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan. Aceasta a fost dezbătută în cadrul ședinței de ieri, dar a fost respinsă.