Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacţie pe pagina sa de Facebook, după ce carburanţii s-au scumpit din nou în R. Moldova, iar una dintre cele mai mari reţele de benzinării a afişat vineri seara noi preţuri la benzină, motorină şi gaz lichefiat.

„Benzina şi motorina s-au scumpit din nou, iar înţelegerile de cartel se ţin gârlă. Ce fac socialiştii? Ca de obicei, aplaudă şi... dau vina pe Preşedinte. Altceva ei nu ştiu să facă. Cu toate că anume ei, socialiştii, sunt cei care protejează conducerea Consiliului Concurenţei, care este principala instituţie responsabilă de combaterea ilegalităţilor în acest domeniu. Câteva exemple în acest sens. Încă de când eram la guvernare împreună, s-au opus adoptării legii care ar fi responsabilizat sub aspectul eficienţei instituţiile de reglementare, inclusiv ANRE şi Consiliului Concurenţei (iniţiativa deputaţilor Litvinenco, Slusari şi Munteanu). De asemenea, s-au opus efectuării auditului extern la Consiliului Concurenţei, de unde ar fi rezultat cu siguranţă concluzia precum că instituţia nu îşi realizează misiunea pentru care a fost instituită. În plus, atunci când s-a acordat vot de neîncredere conducerii ANRE, socialiştii s-au opus luării unei decizii similare – acordarea votului de neîncredere – şi pentru Consiliul Concurenţei. Socialiştii sunt absolut iresponsabili şi consideră că cetăţenii pot fi prostiţi mai departe. Dar greşesc amarnic. Se vor convinge de asta la alegerile parlamentare anticipate din această vară”, spune Sergiu Litvinenco.

Ținem să precizăm că în ultimele patru luni carburanții s-au scumpit considerabil. Opoziția parlamentară acuză înțelegeri de cartel între petroliștii din R. Moldova, lucru admis tacit de către ANRE și Consiliul Concurenței.