Igor Dodon vine cu noi acuzații în adresa judecătorilor Curții Constituționale, Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, menționând că aceștia nu mai merită să fie în continuare membri ai Înaltei Curți și ar putea fi demiși. Acuzațiile lui Dodon vine după ce ieri CCM a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului.

„Merită acești judecători să fie în continuare jduecători și membri ai Curții Constituționale? Eu cred că nu. Pentru că calcă în continuare Constituția. Ei au luat multe decizii în ultimul timp în detrimentul solicitărilor noastre, ne-au anulat unele legi, dar aici ei au întrecut măsura. Eu cred că ei vor avea soarta judecătorilor Curții Constituționale a lui Plahotniuc. Așa că Domnica Manole, Roșca, Șova aveți aceeași soartă ca și judecătorii lui Plahotniuc. Ați făcut aceeași greșeală, ați călcat pe aceeași greblă. Eu înțeleg presiunea lui Maia Sandi și a ambasadorilor occidentali, dar nu se merita”, a declarat Dodon în cadrul unei intervenții live din această dimineață.

Totodată, acesta a anunțat că „PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor”.

Amintim că, ieri, 15 aprilie, Înalta Curte a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem.

Detalii: CCM a decis: Maia Sandu poate dizolva Parlamentul

Vezi și: Dodon, pe culmile disperării: Amenință judecătorii CCM cu demiterea