Alegerile sunt iminente și după ce voi analiza decizia Curții Constituționale, voi decide asupra următoarelor acțiuni și perioadei când se vor întâmpla alegerile”. Declarația aparține președintelui R.Moldova, Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, prin decizia de azi s-a demonstrat că viitorul R.Moldova nu mai este „în buzunarul unor hoți, ci este în mânile cetățenilor”.

Trebuie să analizăm decizia motivată a CCM. De asemenea, cunoașteți că există o hotărâre a Parlamentului prin care a fost introdusă o stare de urgență, perioada în care Legislativul nu poate fi dizolvat. Există câteva sesizări la Curtea Constituțională. Trebuie să vedem ce o să se întâmple cu aceste sesizări, care va fi decizia”, a declarat ea.

Președintele a menționat că decizia privind data dizolvării Parlamentului și declanșării anticipatelor se va lua în urma hotărârilor CCM.

La fel, a precizat Sandu, la organizarea scrutinului ar trebui de ținut cont de situația pandemică, dar și de prevederile constituționale.

Amintim că Înalta Curte a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem.

Detalii: CCM a decis: Maia Sandu poate dizolva Parlamentul