Premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon au transmis condoleanțe omologilor din Ucraina în legătură cu explozia de la mina de extragere a cărbunelui din localitatea Mihailo, regiunea Lvov, în urma căreia au decedat 11 oameni.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre tragedia din Lvov. În numele Guvernului Republicii Moldova, Vă exprim sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele. Vă rog să transmiteţi sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, precum şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi”, se spune în mesajul lui Pavel Filip către prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman.

Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său, Petro Poroșenko, în legătură tragedia:

„În aceste clipe grele, în numele Republicii Moldova și al meu personal, doresc să exprim sentimentele noastre de profundă compasiune și solidaritate cu poporul ucrainean. Totodată, Vă rog, Excelență, să le transmiteți familiilor și rudelor celor care au avut de suferit sincere condoleanțe, iar celor răniți însănătoșire grabnică și putere de a trece peste momentele dificile”.

Potrivit ultimelor informaţii, 11 oameni au murit într-o mină din regiunea Lvov, Ucraina, în urma unei explozii provocată de o scurgere de gaze. Soarta a 20 de mineri este încă necunoscută. În momentul deflagraţiei în mină se aflau 172 de persoane.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat data de 3 martie zi de doliu naţional.