Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” vine cu reacții referitor la hotărârea Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului. Într-un comunicat de presă, formațiunea politică o acuză pe Maia Sandu că ar sta în spatele deciziei CCM.

Maia Sandu a vrut, Curtea Constituțională a decis: alegeri anticipate pe timp de pandemie. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice, ci aprofundarea ei. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii acestei țări spre nihilism, revoltă și dezorganizare”, se menționează în comunicat.

Parlamentarii susțin că Maia Sandu „și-a tăiat nu doar ei craca de sub picioare, ci și tuturor oamenilor care așteptau soluții pentru probleme lor, în plină criză  economică, pandemică și socială”.

Soluția nu sunt alegerile. Și oamenii știu asta. Oamenii înțeleg asta. Maia Sandu este astăzi în război nu doar cu oponenții ei politici, ci și cu o întreagă țară. Însă va pierde acest război. Păcat doar că, odată cu ea, victime colaterale vor deveni și mulți alți oameni, care n-au nicio vină că au un astfel de președinte, un președinte care s-a cocoțat pe orgoliile ei și nu vrea să coboare în ruptul capului de pe piedestalu-i imaginar”, susțin reprezentanții formațiunii.

Ei precizează că nu se tem de alegeri anticipate și sunt siguri în victoria lor.

Orice îmbolnăvire, orice moarte de COVID-19 din timpul alegerilor, din timpul campaniei electorale, va fi pe conștiința Maiei Sandu”, au punctat ei.

Amintim că Înalta Curte a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem.

Detalii: CCM a decis: Maia Sandu poate dizolva Parlamentul