O consilieră municipală și-a depus cererea de demisie. Este vorba despre Olga Rujanski de la mișcarea social-politică „Forța Nouă”. Consiliera se arată dezamăgită de schemele pe care le implementează unii consilieri din CMC, și susține că funcționarii publici cu bune intenții reprezintă doar 20-30%.

„Lucrurile sunt grave și nu cred ca asta e o noutate pentru cineva, nici pentru mine nu e, însă ai înțelegeri la alt nivel atunci când vezi lucrurile din interior. Nu cred ca o sa exagerez când o sa afirm ca sunt funcționari publici cu buna-credința, bune intenții și pregătire necesară in Primărie, însă aceștia reprezintă probabil 20-30% maxim. Am cunoscut o parte din ei și am rămas mulțumită de calitatea lor, de profesionalismul lor și cum am zis, intențiile corecte - lucru rarisim in așa structura. Pentru restul 70-80% nu dedic spațiu aici pentru a-i descrie. Niște abjecți, corupți fără șanse de reabilitare și responsabilii principali pentru tot haosul, schemele și manipulările care s-au făcut de zeci de ani aici. Pe ei, însă, publicul și cetățenii nu ii prea cunosc, pentru ca ei stau in umbra și își implementează liniștiti schemele. Pe ei nu ii influentează nici măcar executivul, care se tot schimba la fiecare ciclu electoral, dar sunt sigura ca pentru așa oameni exista un loc special în „rai””, scrie Olga Rujanski pe pagina sa de Facebook. 
Consiliera susține că a ajuns la concluzia că investirea a cel puțin jumătate din timpul său activ de muncă pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC nu își are rostul pe termen lung, în așa ecuație politica.
„Eu nu sunt persoana care își va vinde votul si eu nu sunt persoana care ar participa in scheme și împarți “otkaturi” (asta e un cuvânt pe care doar oamenii din Moldova îl înțeleg) (...) sa petrec 2 ani și 7 luni intr-un consiliu corupt, doar pentru a vota împotriva și a încerca sa opresc ceva ce oricum nu poate fi oprit, pentru ca majoritatea voturilor o deține PSRM + alti actori politici (ocazional, după situație, se schimba între ei) și ei își Votează proiectele “după plan”, nu are sens”, susține Rujanski. 
Consiliera mai remarcă faptul că alții plătesc bani grei pentru a obține un mandat de consilier și subliniază că consiliul municipal este un loc „bădărănesc”. 
„Știu ca sunt prima persoana probabil care își depune mandatul de consilier, pentru care alții se lupta aprig și plătesc uneori bani grei ca sa îl obțină, așa, din proprie voința, fără a-l fi schimbat pe ceva, ori fără a fi invitata intr-o alta funcție ori fără a fi șantajată. Eu plec pentru ca plec și pentru ca asta e decizia mea, fără sa mi-o impună cineva. A, și desigur nu are sens sa va spun cât de grețos e sa te afli in acel mediu. Din toate instituțiile publice din țara, cred ca asta e cel mai negru, grețos și bădăranesc loc posibil”, susține consiliera. 
În scurta sa carieră la CMC Olga Rujanski a mai ajuns la concluzia că „birocrația trebuie sa dispară”. „Ea nu are viitor. Asta e un sac fără fund, o gaura neagră fără început și sfârșit. Așa ca, probabil așa instituții vor deveni inutile sau cel puțin reformatate enorm in 2-3 decenii”.