Ședința Guvernului, anunțată pentru ora 15.00 nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum. De la ședință au absentat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Constatăm că nu avem cvorum, stimați colegi. Lipsește domnul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, și lipsește bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah. Respectiv, dacă doi membri ai Guvernului lipsesc, în condițiile în care acest guvern în exercițiu este trunchiat, constatăm că ședința Guvernului nu poate să se desfășoare pentru că nu există numărul necesar de membri ai Guvernului”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Astfel, șeful Executivului a propus amânarea ședinței pentru ora 17.00.

De menționat că Guvernul este compus din 13 persoane – premierul, vice-premierul pentru Reintegrare, nouă miniștri, bașcanul Găgăuziei și președintele Academiei de Științe a Moldovei. În urma demisiei lui Ion Chicu, au demisionat și trei miniștri. În acest sens, la ședința de azi au participat doar șase membri ai Guvernului cu drepturi depline, în timp ce pentru cvorul sunt necesare șapte voturi.

Precizăm că secretarii de stat sau adjuncții bașcanului și președintelui AȘM pot participa la ședințele Guvernului, însă aceștia nu au drept de vot.