Șeful Direcției consultanță a Aparatului Președintelui, Victor Stepaniuc, a fost demis din funcție. Fostul comunist scrie pe pagina sa de Facebook că motivele acestei decizii sunt strict politice.

În document este menționat că eliberarea acestuia se datorează faptului că funcția publică este lichidată pentru că a fost aprobată o nouă structură a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

„Azi, 12 aprilie 2021 e ultima zi de lucru în Aparatul Președintelui Republicii Moldova. Conducerea instituției a ignorat calificarea, experiența mea în administrația publică si m-a demisionat, din motive strict politice, cu 4 luni înainte de pensionare, încălcând mai multe prevederi ale legislației…  Nu e tragedie naționala, e doar atitudine…”, a scris Stepaniuc.

Azi, 12 aprilie 2021 e ultima zi de lucru in Aparatul Presedintelui Republicii Moldova. Conducerea institutiei a ignorat...

Publicată de Stepaniuc Victor pe Luni, 12 aprilie 2021
 

Stepaniuc a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniștilor între 1996-2008, apoi viceprim-ministru al Republicii Moldova din 16 ianuarie 2008 până în 2009.

Este cunoscut drept un adept al moldovenismului și al doctrinei socialiste.