Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a blocat drumul de acces la cariera Micăuți. Parlamentarul a publicat imagini video de la cariera Micăuți, în care se vede clar că lucrările de extragere a pietrei au reînceput imediat ce reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat și deputații s-au îndepărtat.

Alexandr Slusari a sesizat repetat inspectoratul de resort care trebuie să sigileze cariera, dar nu a făcut-o până acum din motive greu de înțeles. Polițistul care a venit la fața locului nu știe ce să întreprindă pe motiv că nu are atribuție la asemenea caz.

Parlamentarul a menționat că există responsabilitatea penală pentru activitatea ilegală a carierei, iar deputații Vladimir Andronachi și Eugen Nichiforciuc, care ar sta în spatele acestor acțiuni, îi expun pe muncitorii de la carieră riscului de a fi pedepsiți conform legii. Oricum, se pare că totuși, în câteva ore sigiliul va fi aplicat.

Cele câteva camioane care între timp au reușit, totuși, să iasă încărcate și lucrările care, deși cu mici pauze, continuă, spune Alexandr Slusari, constituie o încercare de a mai fura ceva din proprietatea poporului până la aplicarea sigiliului.

Citiți și: VIDEO // Deputații Slusari și Carp, la Micăuți. Intenționează să blocheze activitatea carierei de piatră