Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, este de părerea că indiferent cum se numește colaborarea socialiștilor cu Partidul „Șor” – coaliție sau majoritate parlamentară, aceasta va afecta negativ imaginea PSRM în rândul alegătorilor.

Când cineva din mai marii Parlamentului spune că mariajul dintre PSRM și Șor nu e «coaliție», ci «majoritate parlamentară», vrei nu vrei îți aduci aminte de un fost mare șef de Guvern [Ion Chicu – nota red.] care spunea că asta nu e «nuntă», ci «masă de sărbătoare». Indiferent cum n-ai întoarce exprimările și formulările, realitatea oricum rămâne. Și ea este văzută inclusiv de cei care erau anterior susținătorii PSRM-ului. Partea bună pentru țară este că acest mariaj a bătut ultimul cui în sicriul politic al PSRM și Dodon”, a scris Litvinenco.

Amintim că PSRM și Partidul „Șor” au format în Parlament o majoritate parlamentară, împotrivindu-se dizolvării forului suprem și solicitând președintelui Maia Sandu să-l desemneze pe Vladimir Golovatiuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.