Liga aleșilor locali ai Platformei DA, președinți și vicepreședinți de raioane, condamnă atacul asupra vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, sănătatea căruia a fost pusă în pericol.

În cadrul unei conferințe de presă reprezentanții Ligii Aleșilor locali ai Platformei DA și-au exprima profunda revoltă și indignare cu privire la atacul produs acum două zile asupra lui Tudor Tutunaru, calificându-l drept un atac banditesc, comis de câțiva indivizi, care purtau însemnele partidului condus de Gheorghe Cavcaliuc.

„Acest atac este un semnal că în Republica Moldova, în plin secol XXI, sunt încă aplicate metode specifice anilor 90. Aceste metode violente și mafiote au drept scop intimidarea noastră ca partid veritabil de opoziție și constituie o sfidare la adresa statului de drept și a democrației în principiu. În prezent, colegul nostru este internat în spital cu arsuri grave, iar starea lui e îngrijorătoare, dânsul riscând să-și piardă vederea! Ne întrebăm cu toții: cine din aleșii locali ai Platformei DA va urma? E cazul, oare, să ne temem pentru sănătatea și viețile noastre, așa cum o făceam în perioada lui Plahotniuc? E cazul, oare, să închidem ochii, poate și gurile, la derapajele antidemocratice care continuă să se producă în Republica Moldova inclusiv după alegerile din noiembrie 2020? Nu! Nu e cazul și nu o vom face! Nu am tăcut în anii 2015-2019, nu vom tăcea nici acum!”, a declarat vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski.

Victoria Marian Bogos, vicepreședintă a raionului Ialoveni, a condamnat, la rândul său, atacul cu premeditare și a menționat că „dacă un partid decide să se conducă de legea junglei, să-și caute alte teritorii”.

Reprezentanții Ligii Aleșilor Locali ai Platformei DA au cerut organelor de drept să ia măsuri dure cu făptașii, dar și, inclusiv, cu cei care instigă la ură - persoane care sunt la fel de culpabile ca și cei care comit nemijlocit atacuri și violențe. De asemenea colegii lui Tudor Tutunaru l-au asigurat că se bucură de întreaga susținere a formațiunii, iar ceilalți circa 1000 de primari și consilieri ai Platformei DA din toată republica au fost asigurați că Platforma DA nu va mai tolera asemenea nelegiuiri.

Amintim că, membrii Partidului PACE, condus de fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. Acțiunea a fost săvârșită în semn de protest, potrivit membrilor PACE care susțin că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 fără rând. Imagini din momentul incidentului au fost plasate pe pagina de Facebook a partidului lui Cavcaliuc.

Detalii: „Justiție a la Cavcaliuc”. Oamenii fostului șef-adjunct IGP l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei

Detalii: Platforma DA cere dosar penal pentru „acțiunile teroriste” ale oamenilor lui Cavcaliuc la adresa vicepreședintelui raionului Sângerei

Detalii: DOC // Conducerea raionului Sîngerei a emis o declarație prin care condamnă acțiunile membrilor PACE în adresa vicepreședintelui Tutunaru