Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că politicienii trag foloase din instituirea stării de urgență. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisunii la TV8. Potrivit lui Ciocoi, starea de urgență se putea institui doar pentru 30 de zile sau doar în anumite localități.

„Raționamentul meu cu care am venit în fața deputaților a fost ca într-adevăr acestui guvern aflat în demisie să i se ofere prerogative suplimentare pentru a face față cifrelor enorme de noi infectpri. Todoată mă gândeam că instituirea stării de urgență ar putea pune în carantină anumite localități, nu toată țara. Evident că politicienii încearcă să-și tragă foloasele în urma acestei acțiuni. (...) Eu cred că 30 zile ar fi fost suficient. Noi nu am indicat în hotărârea de Guvern numărul de zile, pentru că astfel de solicitare poate fi făcută de Guvern cu mandat deplin sau președintele țării. S-ar fi putut de instituit inițial stare de urgență pentru 30 de zile și ulterior în funcție de evoluție să se decidă dacă se mai continuă sau nu mai e nevoie”, a declarat Ciocoi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”. 

Totodată, premierul interimar a accentuat că recomandarea de a institui starea de urgenă a fost utilizată în scopuri politice. 

„Eu pot să recunosc că recomandarea cu care a venit Guvernul în fața Parlamentului a fost utilizată în scopuri politice. E evident că politicenii încearcă să-și acumuleze dividente din orice posibilitate, e un lucru firesc în viața oricărui stat”, a spus Ciocoi. 

Premierul interimar a mai declarat că își dorește anticipate cât mai urgent. 

„Eu aș opta pentru anticipate urgente. Toți așteptă un Parlament mai curat, care să poată numi o guvernare care să fie departe de anumite acuzații”, a conchis Ciocoi.