Igor Grosu, deputat PAS, susține că acuzațiile aduse de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, despre presupusele înțelegeri între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintele R. Moldova, Maia Sandu, în privința judecătorului ucrainean Mykolas Ceaus, sunt minciuni.

„Ceea ce spune Dodon sunt niște minciuni. El are antecedente cu cazul profesorilor turci și în alte lucruri pe care le-a mai acoperit. Igor Dodon acuma pur și simplu a intrat în campanie electorală. Astfel de subiecte nu puteau fi puse în discuție, aceasta e doar în mintea lui Dodon. Această persoană (n.r. Mykola Ceaus) a parcurs toate treptele și urma în ultimă instanță să ceară azil politic. Eu îmi doresc ca organele noastre să analizeze foarte atent ce a fost asta, cum s-a întâmplat asta, cum a ajuns aici, cine l-a protejat, dacă a avut protecție sau nu, ce s-a întâplat în toate orele de la apariția imaginilor video până la pretinsa traversare a hotarului. Serviciul de Informații și Securitate să ne spună cum a intrat el pe teritoriul țării, cum au ajuns acele persoane, care l-au răpit. După cazul cu profesorii turci, aceasta este o situație foarte rușinoasă pentru noi”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Amintim că, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi avut înțelegeri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, căruia i-a promis extrădarea judecătorului ucrainean Ceaus.

„Ziua amiaza mare, omului i se pune un sac în cap, urcat în protbagaj, și cu numere de înmatriculare diplomatice este dus peste frontieră. Cei de la SIS nu știau despre asta (...) De fapt, președintele Maia Sandu i-a promis lui Zelenski ca să-l extrădeze pe acest judecător. Nu le-a reușit în mod legal, de aceea au decis să-l transmită urcat în portbagaj. Desigur că acest lucru trebuie clarificat”, a spus ieri Dodon în cadrul unei intervenții live pe o rețea de socializare.