Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, consideră că sunt întrunite toate condițiile pentru dizolvarea Parlamentului și pentru a declanșa alegerile anticipate. Potrivit deputatului, pentru aceasta este nevoie de cât mai mult vaccin pentru imunizarea populației și de o pregătire bună.

„Noi vom găsi instrumente juridice pentru ca, în cazul în care Curtea Constituțională pe 15 aprilie va lua o decizie în favoarea dizolvării, să acționăm astfel ca să fie dizolvat Parlamentul și să fie stabilită data alegerilor anticipate. O replică în adresa celor care spun că nu este posibil de făcut anticipate - E posibil! În primul rând trebuie să aducem cât mai mult vaccin, să nu fie speculați că „vaccinul ăsta-i prost, că nu-i bun”, nu trebuie să băgăm acest fake în oameni, trebuie să-i încurajăm să se vaccineze. În al doilea rând, exemple de alte țări, precum Bulgaria, ne arată că e posibil, dacă suntem bine pregătiți, organizați, respectăm niște reguli”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova. 

Deputatul a comentat și instituirea stării de urgență, votată de majoritatea PSRM-Șor, spunând că aceasta este o încercare de a amâna cât mai mult alegerile anticipate. „Felul cum s-a instituit starea de urgență denotă altceva: amânarea alegerilor”, susține Grosu. 

 „Acelea nici nu sunt sesizări sunt niște scrisori cu opiniile lor. Parlamentul acesta o să lucreze și noaptea, și cu lumina stinsă, ăștia 54, sau câți sunt ei acolo, numai să nu-și piardă fotoliile. Ei o să inventeze legi, o să modifice o literă, o virgulă, mai au unii probleme cu ANI-ul, o să-și inventeze motive o mie și o sută numai să fugă de alegeri anticipate”, a conchis Grosu. 

Amintim că, sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a va fi examinată joi, 15 aprilie.