Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmis un mesaj manipulator la Tiraspol subliniind că pe 2 martie 1992 a început agresiunea la scară înaltă a Republicii Moldova împotriva Transnistriei. Totodată, potrivit liderului separatist, Transnistria a reușit să obțină victoria „cu prețul a 800 de vieți ale transnistrenilor”.

Potrivit acestuia, Republica Moldova a instituit o adevărată teroare și genocid în Transnistria, care ar fi condus la moartea copiilor și oamenilor pașnici. Chișinăul ar fi trimis în Transnistria grupuri teroriste și diversioniste.

„Pe 2 martie se împlinesc 25 de ani de când, ca urmare a unei acțiuni provocatoare planificate de conducerea Republicii Moldova în Dubăsari, a fost ucis primul căpitan de poliție, Igor Sipcenco, a murit și cazacul de pe Don Mihail Zubkov.

Pe 3 martie, în timpul eliberării regimentului rusesc al apărării civile ținut ostatic de către naționaliștii moldoveni în Cocieri, murit comandantul primului batalion al gărzii republicane, maiorul Vasilii Voronkov, subofițerul Leonod Tolstenko, sergentul Serghei Tito, străjerul Serghei Șinkov”, a declarat Krasnoselski.

Potrivit liderului autoproclamat de la Tiraspol, aceste evenimente au constituit începutul respingerii unei agresiuni la scară înaltă a Republicii Moldova împotriva Transnistriei. „Planurile privind lichidarea statalității moldovenești au fost contracarate. Întregul popor s-a ridicat pentru apărarea țării! Am obținut victoria pllătind preț foarte mare: 800 de transnistreni uciși”, spune Krasnoselski.