Președintele Maia Sandu cere acțiuni imediate din partea MAI și SIS în legătura cu răpirea judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus.

Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută”, a scris șeful statului.

În acest sens, Sandu a cerut acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate „pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Amintim că Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în sec.Centru al capitalei R.Moldova.

Detalii: Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, anunțat în căutare de autoritățile de la Kiev, răpit în centrul mun.Chișinău

Citiți și: VIDEO // Momentul răpirii judecatorului ucrainean, Nicolai Ceaus, în mun.Chișinău