Președintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip depun flori în aceste momente la monumentul „Maica Îndurerată" de la Complexul memorial „Eternitate". Evenimentul nu a fost anunțat public, din acest motiv, la fața locului se află doar reprezentanții mass-media care au aflat acest lucru de la surse apropiate guvernării.

Reporterii Deschide.MD au încercat să afle aseară agenda evenimentelor de azi consacrate comemorării a 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, însă niciuna dintre cele trei instituții de conducere nu ne-a confirmat depunerile de flori de la ora 09:00. 

După evenimentul de la Memorial, premierul și șeful statului urmează să meargă la ceremonii concrate aceleași zile, în localitățile Varnița și Cocieri. 

Pentru alți oficiali, programul de azi va continua cu depuneri de flori la ora 10.00 - la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

La ora 10:15 - 10:50 - Marşul memoriei (Traseul: Piaţa Marii Adunări Naţionale – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Ismail – str. Pan Halippa – Complexul memorial „Eternitate”), iar la ora 11.00 - Mitingul de comemorare a eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (Complexul memorial „Eternitate”).