Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia menține în continuare relații bune cu Republica Moldova în pofida faptului că Maia Sandu este președinte. Peskov spune că chiar și Maia Sandu nu refuză un dialog cu Federația Rusă. Totodată, Peskov nu a calificat R. Moldova drept un dușman al Rusiei, în rând cu Ucraina, Georgia și statele baltice.

„Desigur, noul președinte al Republicii Moldova este mai puțin ancorată în ideile dezvoltării relațiilor moldo-ruse, dar contactele se mențin în pofida acestui fapt. Avem relații strânse cu R. Moldova. Adepții relațiilor bune cu Federația Rusă au majoritatea în Parlamentul de acolo. Și, deși președintele Sandu declară că este adepta unei abordări multidirecționale pe accent pe integrarea europeană, chiar și ea nu refuză un dialog cu Rusia”, a declarat Peskov.

Răspunzând la întrebarea cu ce țări Rusia are relații bune, Peskov a numit „întregul spațiu fostei Uniuni Sovietice, cu excepția Georgiei, Ucrainei și a statelor baltice”. Reprezentantul Kremlinului a numit țările din America Latină și o serie de țări europene printre partenerii apropiați ai Federației Ruse.