Deputații PSRM au înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre privind Declarația Parlamentului R.Moldova cu privire la dezacordul dizolvării. Textul declarației a fost publicat de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Potrivit documentului, deputații declară „despre consolidarea tuturor eforturilor pentru a evita blocajul instituțional cauzat de lipsa unui dialog bazat pe respect și diligență din partea Președintelui R.Moldova”.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care este și unul dintre autorii Declarației, a propus introducerea subiectului pe ordinea de zi a ședinței plenare, însă reprezentanții Platformei DA au solicitat o pauză pentru a face cunoștință cu documentul.

Amintim că Maia Sandu a invitat astăzi fracțiunile parlamentare la consultări privind dizolvarea forului suprem ca urmare a nevotării în Parlament a hotărârii privind acordarea votului de încredere Guvernului Grosu. În acest sens, a eșuat cea de-a doua tentativă de învestire a Executivului.

Ulterior, reprezentanții PSRM și Partidului „Șor” au anunțat că nu vor participa la consultările organizate de șeful statului.