Deputații PSRM și cei din cadrul platformei „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” au anunțat că nu vor participa la consultări cu președintele Maia Sandu, anunțate pentru ziua de azi.

Fracțiunea PSRM, la 15.30, este invitată la consultări la Președinție. Țin să aduc la cunoștința doamnei președinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului. Este ședință ordinară. Avem o agendă care va dura mult peste ora 15.30, de aceea solicităm Președinției ca să numească altă dată a consultărilor”, a declarat președintele fracțiunii, Corneliu Furculiță.

Reprezentantul Partidului „Șor” și platformei „Pentru Moldova”, Marina Tauber, la fel a declarat că nu va participa la consultări, sugerând Maiei Sandu să se prezinte în Parlament pentru a discuta cu deputații.

Astăzi am fost invitați la orele 13.00 la consultări cu doamna președinte Maia Sandu. Din câte vedem, ordinea de zi este plină de întrebări care deja au fost amânate de câteva ori. Cetățenii așteaptă ca noi, ca deputați, să lucrăm în primul rând asupra acțiunilor concrete... Având în vedere că am reconfirmat planurile noastre, că avem majoritate și candidatul la funcția de prim-ministru, credem că aceste consultări pot fi mutate pentru o altă dată, când nu este zi de lucru la deputați... Putem să facem o propunere și s-o invităm pe doamna Sandu dacă mai este nevoie de consultări”, a declarat Tauber.

Amintim că Maia Sandu a invitat astăzi fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări ca urmare a nevotării în Parlament a hotărârii privind acordarea votului de încredere Guvernului Grosu. În acest sens, a eșuat cea de-a doua tentativă de învestire a Executivului.