Deputații PSRM și „Pentru Moldova” au părăsit ședința plenară a Parlamentului în cadrul examinării proiectului de hotărâre privind acordarea votului de încredere Guvernului Igor Grosu.

Vlad Bătrîncea:Noi nu dorim să participăm la acest joc și fracțiunea PSRM va părăsi sala de plen. Suntem gata după pauză să revenim la activitatea Parlamentului, să examinăm proiecte de legi”.

Marina Tauber:Noi nu vrem să participăm în acest circ, acest show de prost gust... Noi vom continua munca noastră la nivel de fracțiune și la nivel de platformă atunci când show-ul se va termina și părăsim această ședință”.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că este regretabil ceea ce se întâmplă și astăzi nu este posibilitatea de a discuta un program guvernamental veritabil. Potrivit lui, toate acestea sunt niște jocuri politice, acest fapt fiind cinic în raport cu oamenii.

În sală au rămas doar 43 de deputați. Astfel, a fost constatată lipsa de cvorum, iar tentativa de învestire a fost declarată drept epuizată.

Speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat o pauză de o oră, după care deputații ar urma să examineze alte subiecte incluse în ordinea de zi.