Vicepreședintele Parlamentului cere intervenția Consiliului Concurenței în cazul ieftinirii barilului de petrol pe piața internațională, nu însă și la stațiile PECO din R. Moldova.

„În 2 săptămâni cotațiile la țiței s-au micșorat cu aproximativ 10 %. Cetățenii și agenți economici din Moldova nu au simțit acest lucru, deși în ianuarie-februarie majorările prețurilor la carburanți se produceau în țara noastră săptămânal”, scrie Slusari pe pagina de Facebook. 
Slusari susține că Platforma DA cere intervenția Consiliului Concurenței și combaterea acestui acord de cartel al petroliștilor, precum și soluționarea problemei diminuării prețurilor la produsele petroliere: „Îi amintim acestei instituției cu buget exorbitant că în foarte scurt timp Parlamentul urmează repetat să audieze conducerea entității, după ce, foarte probabil, vom cere demisia acestor demnitari de stat”.
 
Amintim că acum 4 zile Slusari a declarat că există „mari șanse” ca forul suprem să acorde un vot de neîncredere conducerii Consiliului Concurenței pentru lipsa de acțiuni în domeniul petrolier.

Potrivit Legii concurenței, revocarea unui membru al Plenului Consiliului Concurenţei se face de Parlament, la propunerea Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor aleşi. Membrii Plenului Consiliului Concurenţei se revocă din funcţie cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Nereguli pe piaţa petrolieră // Alexandru Slusari: Există mari șanse ca Parlamentul să acorde un vot de neîncredere Consiliului Concurenței