Decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru a fost declarat constituțional. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de Domnica Manole, președintele Înaltei Curți.

Potrivit președintelui CCM, constituționalitatea Decretului șefului statului a fost susținută de patru dintre cei cinci judecători. Magistratul Vladimir Țurcan a exprimat o opinie separată.

De menționat că deputații PSRM au contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit socialiștilor, șeful statului „a ignorat mai multe principii constituționale”.

În acest sens, majoritatea PSRM-„Șor” a decis să propună spre desemnare în calitate de candidat la funcția de premier pe ambasadorul R.Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

Detalii: DOC // Textul sesizării PSRM privind legalitatea decretului Maiei Sandu: „Ignorarea voinței majorității este caracteristica dictaturii”