Deputatul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Vasile Năstase, anunță că formațiunea pe care o reprezintă nu intenționează să facă parte din echipa Guvernului condus de Igor Grosu, candidat desemnat de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Poziția noastră este că nu o să participăm la acest Guvern... Din discuțiile pe care am avut cu colegii noștri, noi nu o să participăm la acest Guvern”, a declarat deputatul.

Potrivit lui, Platforma DA a propus „o formulă largă, cu o susținere politică foarte puternică, garantată”, prin care să fie reprezentate mai multe partide, iar viitorul Executiv să aibă o foaie de parcurs privind depășirea crizei și organizarea anticipatelor: „Ei practic au plagiat ideea noastră... Să o implementeze”.

Năstase a mai cerut președintelui Maia Sandu să publice înregistrările de la consultările de la Președinție de marți, 16 martie.

Îi cer oficial președintei Maia Sandu să publice înregistrările care au fost făcute în cadrul consultărilor, pentru ca toată lumea să vadă, pentru că asta este un exercițiu democratic. Trebuie să vedem cu ce au venit fracțiunile. Lasă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate, ce soluții au fost date de către participanții la aceste discuții, la aceste consultări, ca să ne facem o imagine generală despre ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Vasile Năstase.