Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, se arată nemulțumit de acțiunile președintelui R.Moldova, Maia Sandu, în contextul desemnării lui Igor Grosu drept candidat la funcția de prim-ministru. Parlamentarul critică comportamentul șefului statului, menționând că este gata să fie blamat pentru declarațiile sale, însă preferă să nu caute dividende politice, ci să rămână cinstit în fața oamenilor.

Probabil eu nu trebuia să vin în politica. Nu am ce pierde și trebuie să spun lucrurile importante, chiar dacă înțeleg că marea partea a societății încă este cuprinsă de isteria și hipnoza. Nu am văzut un președinte mai corupt decăt Igor Dodon și politician mai cinic ca doamna Maia Sandu. Nu am ce pierde și răspund pentru cuvintele mele. Mai mult ca atăt, doamna președinte poate confirma că eu am spus acest lucru dumneaei în față”, a scris Alexandru Slusari.

Politicianul amintește de discuțiile purtate cu șeful statului în cadrul consultărilor ce au avut loc marți, 16 martie, menționând că părțile au discutat timp de oră minuțios foaia de parcurs a Platformei DA cu analiza riscurilor, ținând cont că este greu de crezut în PSRM.

Dar varianta cu guvernul Ciocoi era și este mult mai tragică pentru țară. Însă din căte am înțeles, doamna președintă și PAS agrea atunci anume ideea consolidării guvernului intermar. Aceleași mesaje am auzit ceva mai devreme și de la socialiști. Pe urmă aflăm că peste două ore la doamna președinte a ajuns Dodon și, din căte am înțeles, nu prima dată. Au fost negocieri bilaterale privind stabilirea datei alegerilor, care convine pentru ambii cu menținerea actualului executiv. Apropo, toată această perioadă fracțiunea Platforma DA niciodată nu a negociat cu PSRM separat. Am avut întălniri trilaterale cu PAS și PD plus două ședințe în patru (plus PSRM)”, a precizat el.

Potrivit lui Slusari, încă peste 2 ore de la discuția cu Dodon, Maia Sandu înaintează, „fără ca măcar să facă consultări telefonice cu foștii parteneri de alianță, pe propriul candidat”.

Din căte am realizat, înaintează pe bune. Pe candidat, care nici nu apărea pe radarul consultărilor și care  puțin timp în urmă a vorbit despre necesitatea fortificării guvernului consilierului lui Dodon. Eu nu agreez asemenea jocuri și atitudinea față de partid, care mulți ani a fost un aliat onest al doamnei Sandu. Aștept un val de critică dură în adresa mea, dar prefer în asemenea situații critice să nu caut dividende politice, ci să rămân cinstit față de oameni”, a punctat Slusari.

Amintim că Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Acesta urmează să se prezinte în Parlament, în decurs de 15 zile, cu programul de activitate al Guvernului și echipa de miniștri.

De menționat că mai multe forțe parlamentare s-au arătat nemulțumite de decizia Maiei Sandu din cauza că șeful statului nu s-a consultat cu deputații în privința candidaturii lui Grosu.