Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclusiv cu noii secretari de stat, numiți luni, 15 martie.

Azi am avut o discuție cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am discutat cu noii secretari de stat, cu șefi de direcție pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta președinția. Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și a opri răspândirea virusului”, a menționat ea.

Șeful statului a precizat că discuțiile s-au axat, în special, la suplimentarea locurilor spitalicești, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, mărirea capacității de testare, asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate.

Am discutat despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a 2-a din planul de vaccinare. Am solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor.Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia”, a scris Maia Sandu.

Președintele a menționat că va continua să depună toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățenii R.Moldova.