Igor Dodon evită să comenteze refuzul Marianei Durleșteanu de a candida la funcția de prim-ministru. Rugat să comenteze anunțul, liderul PSRM a spus doar că discută cu Mariana Durleșteanu „diferite scenarii”.

În urma întrevederii cu președintele Maia Sandu, Dodon a spus că discuțiile privind alegerile anticipate în condițiile pandemiei este incorect și inuman, iar cetățenii așteaptă de la clasa politică să-și prioritizeze agenda.

Liderul socialiștilor a mai menționat că, deși o susține în continuare pe Mariana Durleșteanu, este gata să discute și alte candidaturi.

Noi am înaintat o candidatură la funcția de premier și rămâne pe poziția că doar un Guvern cu atribuții depline poate face față situației. Dacă vor fi și alți candidați, noi suntem gata să discutăm”, a declarat el.

În ce privește alegerile anticipate, spune Dodon, acestea ar putea fi organizate doar după depășirea crizei.

Fără vaccinarea a 300-400 mii cetățeni, nu văd sensul de a discuta despre campanie”, a spus el.

Întrebat de jurnaliști cum comentează anunțul Marianei Durleșteanu de a renunța la desemnarea la funcția de premier, Dodon a refuzat să ofere un răspuns clar.

Noi discutăm cu doamna Durleșteanu diferite scenarii. Vă spun, în Parlament există majoritate parlamentară și posibilitatea de a susține un prim-ministru”, a declarat el după care s-a pornit spre ieșire.

Amintim că Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministru al R.Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și a apărut chiar în momentele când reprezentanții fracțiunii PSRM și liderul socialiștilor, Igor Dodon, se află la consultări cu președintele R.Moldova, Maia Sandu.

Detalii: Durleșteanu spune pas: Am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al R. Moldova