Mariana Durleșteanu își retrage candidatura de la funcția de prim-ministru al R.Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și a apărut chiar în momentele când reprezentanții fracțiunii PSRM și liderul socialiștilor, Igor Dodon, se află la consultări cu președintele R.Moldova, Maia Sandu.

În mesajul său, Durleșteanu se arată dezamăgită de faptul că numele său este folosit „pentru reglări de conturi între clanurile politice” și promite că nu va pleca din viața publică. 
„Am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova. Nu îmi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice, eu am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte. Mă retrag acum, însă promit că nu plec din viața publică, iar experiența amară din ultimile luni, m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării, să îmi ajut cetățenii, să lupt pentru ei. Vreau sa cred si sper puternic ca in viitoarele alegeri anticipate va fi loc pentru o noua clasa politica, cu o veritabilă fibra morală, iar toate vor permite să transformăm spre bine țara, să aducem mai multă Europă acasă. Eu contez pe solidaritatea, specifică nouă, moldovenilor, și promit să mă implic plenar a face schimbarea pentru care mi-am dat votul”, a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook. 
Durleșteanu remarcă faptul că în R.Moldova este „o situație fără precedent generată de criza politică și economică care impune niște decizii morale din partea clasei politice pentru a lua un răgaz în interesele de partid, personale sau competiție”, iar discuțiile despre înaintarea sa la funcția de prim-ministru i-au confirmat încă o dată amploarea crizei morale în care se află politicul moldovenesc, „dar cel mai grav iresponsabilitatea în gestionarea crizelor și folosirea tragediei umane în scopuri politice”, subliniază ea.
„Reiterez «Nu sunt păpușa nimănui”, așa cum unii din clasa politică încearcă să manipuleze. Am acceptat această provocare pentru că nu sunt indiferentă față de situația gravă din țară, am acceptat fiindcă am obosit să observ cum cetățenii sunt capturați de către politicienii certați cu morala. Am acceptat condiționat, să creez o echipă în Executiv cu oameni corecți si profesioniști, să administrăm transparent instituțiile publice și să promovez reforme în toate domeniile. Obiectivul principal al acestei decizii a fost recâștigarea încrederii cetățenilor în democrație prin îmbunătățirea administrării actului guvernamental în spirit European, asigurând o justiție independentă și continuarea luptei împotriva corupției. Evident că pentru a realiza aceste obiective este necesar de un suport larg al societății și voința politică in adoptarea unor legi responsabile în beneficiul oamenilor”, adaugă Durleșteanu. 
În mesajul său, Durleașteanu își mai exprimă regretul asupra faptului că în această perioadă „majoritatea politicienilor, indiferent de stânga sau dreapta fac «clounade» la TV și se întrec în declarații politice promovând interesele partidelor, interese personale sau de clan”.
 
Amintim că, Mariana Durleșteanu a fost propusă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al R.Moldova de către Partidul Socialiștilor.