Igor Dodon este de părerea că decretul Maiei Sandu privind retragerea „Ordinului Republicii” lui Vlad Plahotniuc va fi anulat „foarte simplu” de instanța de judecată. Potrivit liderului PSRM, actualul șef al statului nu a respectat procedura legislativă în acest sens, lucru pe care îl cunoaște atât ea, cât și echipa prezidențială.

Distincția poate fi retrasă doar în două cazuri: când este decizia finală a instanței și când cel care a inițiat această procedură de acordare a distincției își retrage cererea. Nu a fost nici primul, nici al doilea caz”, a spus el în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Socialistul a adus exemplul anilor 2016-2017 când i-a retras cetățenia R.Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Eu când i-am retras cetățenia lui Băescu, am respectat strict toată procedura. De aceea toate instanțele de judecată mi-au dat dreptate mie. Dar aici nu este respectată și eu cred că ei cunosc foarte bine și la un moment potrivit se va anula foarte simplu acest decret”, a precizat Dodon.

Amintim că Maia Sandu a semnat decretul de retragere a „Ordinului Republicii” fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Ulterior, avocații politicianului au declarat că nu intenționează să conteste această decizie a șefului statului.