Rozalina Albu, candidatul propus la funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Nataliei Gavrilița, a câștigat concursul pentru funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui R.Moldova. Rezultatele concursului au fost publicate pe pagina web al Administrației Prezidențiale.

Aparatul Președintelui Republicii Moldova anunță că, în rezultatul desfășurării competiției CV-urilor, probei scrise şi interviului, învingător al concursului pentru ocuparea funcției publice de secretar general adjunct este declarată doamna Rozalina ALBU”, se arată în mesajul Președinției.

De menționat că Rozalina Albu este expertă în administrare, buget și consultanță financiară cu o experiență de peste 15 ani în sectorul public și privat. În 2019, a fost șefă de cabinet la Ministerul Finanțelor, iar în perioada 2008–2012 a condus Secția elaborarea bugetului și prognoze multianuale. Timp de 7 ani, a lucrat pe poziții manageriale în Microsoft Irlanda și Ericsson Moldova. Are studii de masterat în comerț internațional și integrare europeană la Universitatea Antwerpen și studii universitare de licență în economie și finanțe. Vorbește fluent rusa, engleza și franceza.

Albu a făcut parte din echipa Guvernului Nataliei Gavrilița, fiind desemnată la funcția de ministru al Finanțelor. La data de 11 februarie, Parlamentul a refuzat acordarea votului de încredere Cabinetului de miniștri în frunte cu Gavrilița.