Ambasada României în R. Moldova a reacționat la declarațiile liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a mințit că primul lot de vaccin va ajunge în stânga Nistrului „pe linia OMS”, ascunzând că vaccinul a fost donat de România.

„Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii Transnistrene i-au fost repartizate următoarele:

- 1810 doze de vaccin AstraZeneca;

- 100000 buc. măști chirurgicale;

- 10000 buc. măști de protecție de tip FFP3;

- 9000 buc. complete combinezon inclusiv cu glugă;

- 500 perechi încălțăminte de protecție;

- 10000 buc. mănuși de unică folosință cu manșetă medie.

Până la această oră, echipamentele de mai sus nu au fost ridicate din depozitele specializate din Chișinău”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice române.

Ținem să precizăm că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ascunde că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă zilele următoare în Transnistria fac parte din donația oferită R. Moldova de România. Krasnoselski informează populația din stânga Nistrului că lotul de vaccinuri este oferit pe linia Organizației Mondiale a Sănătății.