Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat angajaților sistemului medical din autonomie privind necesitatea administrării vaccinului împotriva COVID-19. În cadrul întrevederii cu personalul medical din Ceadîr-Lunga, oficialul a spus că vaccinul este un instrument „care ne va ajuta să salvăm vieți și ne va ajuta să trecem mai repede prin epidemie, să ridicăm restricțiile de sănătate și să revenim la viața socială și economică normală”.

Vă mulțumesc tuturor, fiecărui medic, fiecărei asistente medicale, fiecărui șofer de ambulanță, pentru dedicația dumneavoastră profesiei și grija față de oameni. Profesionalismul și sacrificiul dvs. ne-au ajutat să trecem prin cea mai dificilă criză epidemică. Dar mai avem mult de lucru", a spus Irina Vlah.

Bașcanul Găgăuziei a abordat subiectul vaccinării lucrătorilor medicali. Vaccinul este singurul instrument, care poate ajuta societatea să iasă din criza epidemiologică.

Înțeleg neîncrederea dumneavostră, am citit, de asemenea, o mulțime de informații diferite despre efectele vaccinării. Trebuie să înțelegem că, din păcate, dezinformarea este adesea scursă în presă. Vaccinul este un instrument, care ne va ajuta să salvăm vieți și ne va ajuta să trecem mai repede prin epidemie, să ridicăm restricțiile de sănătate și să revenim la viața socială și economică normală. Este foarte important pentru noi toți să depășim epidemia cât mai repede posibil și să determinăm creșterea economiei în anul 2021. Depinde literalmente de noi, dacă vom putea determina creșterea economiei în 2021 și păstra toate  programele noastre sociale", a spus bașcanul.

De asemenea, Irina Vlah a menționat că decizia, privind vaccinarea,este primită de fiecare persoană în parte, și nimeni nu are dreptul să comande: „Pot doar să vă rog și vă rog, gândiți-vă, și haideți să ne vaccinăm. Este foarte important pentru noi toți,ca dumneavostră să fiți capabili de a salva vieți cât mai în siguranță și să ne scoateți din epidemie”.

De menționat că anterior, reprezentanții spitalelor raionale din Comrat și Ceadîr-Lunga au anunțat autoritățile de la Chișinău despre refuzul angajaților instituțiilor de a-și administra vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, donat anterior de Guvernul României.