Președintele R.Moldova, Maia Sandu, anunță că este gata să discute cu președintele Platformei DA, Andrei Năstase, desemnarea lui în calitate de candidat la funcția de premier, doar în cazul în care acesta va fi susținut de cel puțin 51 de deputați. Declarația a fost făcută după ce anterior, Maia Sandu anunța că nu intenționează să desemneze vreun candidat la funcția de prim-ministru, cel puțin până la data de 23 martie.

Vorbind despre negocierile pe care le-ar purta Platforma DA cu PAS și PDM, șeful statului a declarat că ceea „ce se întâmplă în Legislavit este treaba deputaților”.

În momentul în care [Andrei Năstase] o să vină cu această propunere, cu o majoritate, atunci o să discutăm. Dar eu cred că R.Moldova are nevoie de anticipate”, a declarat ea.

Amintim că Andrei Năstase a declarat anterior că formațiunea sa optează pentru un guvern minoritar creat de forțele pro-europene din Parlament și susținut inclusiv cu voturile PSRM.

În iunie 2019, în favoarea Guvernului blocului ACUM, din care am făcut parte și eu ca ministru și dna Sandu ca prim-ministru, au votat tot socialiștii. Atunci nu se punea problema toxicității. Propunem un Guvern asumat de Platforma DA, făcut cu foștii colegi din blocul ACUM, cu colegii noștri de la PDM”, a declarat el.

Detalii: Năstase despre voturile pentru guvernul său: În 2019 nu s-a pus problema toxicității PSRM

Citiți și: Năstase caută soluții de depășire a crizei politice: Am demarat procesul de discuții cu partidele pro-europene