Partidul Acțiune și Solidaritate vine cu o reacție la amenințările și ultimatumuri lansate astăzi de Igor Dodon. Potrivit unui anunț al PAS, formațiunea a luat act de declaraţia PSRM privind criza politică din ţară. Partidul menționează că a fost mereu un adept al identificării unor soluţii politice pentru problemele create, prin discuţii şi negocieri cu factorii decidenţi, chiar dacă le este străină forma ultimativă de invitaţie la dialog.

Încrederea între partenerii de dialog nu se obţine prin limbaj violent, ameninţări, prin trişări şi schimbarea părerilor de la o zi la alta, dar prin respectarea angajamentelor luate faţă de cetăţeni. Orice discuţie pe platforma parlamentară trebuie să pornească de la interesul suprem al cetăţenilor, iar acesta a fost formulat clar de alegători în cadrul ultimelor scrutine – lupta cu sărăcia, nedreptatea, corupţia şi asigurarea unui trai decent aici la noi, acasă”, se menționează în anunț.

În acest sens, PAS precizează că singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă Republica Moldova este organizarea alegerilor anticipate.

Doar un Parlament care se va bucura de încrederea deplină a cetăţenilor va putea oferi stabilitate politică şi investi un guvern profesionist, onest şi eficient, capabil să scoată ţara din criză”, susțin reprezentanții formațiunii.

Amintim că PSRM a anunțat că este gata să se așeze la masa de negocieri cu toate forțele parlamentare, dar și Maia Sandu, pentru a găsi soluții de ieșire din criza politică în care se află R.Moldova. În acest sens, socialiștii îi oferă șefului statului termen până la data de 9 martie, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară, fie aceasta va fi Mariana Durleșteanu sau o altă persoană. Potrivit lui Igor Dodon, în cazul în care Maia Sandu nu va accepta propunerea PSRM, atunci partidul este gata să treacă „la un alt nivel de acțiuni”.

Detalii: Dodon o amenință pe Maia Sandu: Dacă nu desemnează candidatul majorității până la 9 martie, trecem la alt nivel de acțiuni

Citiți și: Litvinenco, despre amenințările lui Dodon la adresa Maiei Sandu: Nu va obține nimic și nu va speria pe nimeni