Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, vine cu o reacție după ce Igor Dodon a lansat astăzi mai multe amenințări la adresa președintelui R.Moldova, Maia Sandu. Potrivit parlamentarului, prin astfel de acțiuni, liderul PSRM nu va speria pe nimeni și nu va obține nimic.

Dodon oare nu-și dă seamă că prin amenințări și ultimatumuri nu va obține nimic? Și, cu atât mai mult, nu va speria pe nimeni. Era și Plahotniuc cu amenințări parcă – «nu vă las eu de capul vostru» sau ceva de genul ăsta. Și nici nu a speriat pe nimeni, și nici nu a obținut mare lucru. Exact așa se va întâmpla și cu Dodon. Și, în general, atât Dodon, cât și alții, ar trebui să conștientizeze că cetățenii acestei țări – chiar și așa aduși la sărăcie de guvernări corupte și hoațe timp de 30 de ani – nu vor accepta vreodată ca cineva să exercite puterea de stat contrar voinței lor. Pot veni cu exemple. De aceea, cu cât mai repede vor accepta alegerile anticipate, cu atât mai bine pentru ei”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că PSRM a anunțat că este gata să se așeze la masa de negocieri cu toate forțele parlamentare, dar și Maia Sandu, pentru a găsi soluții de ieșire din criza politică în care se află R.Moldova. În acest sens, socialiștii îi oferă șefului statului termen până la data de 9 martie, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară, fie aceasta va fi Mariana Durleșteanu sau o altă persoană. Potrivit lui Igor Dodon, în cazul în care Maia Sandu nu va accepta propunerea PSRM, atunci partidul este gata să treacă „la un alt nivel de acțiuni”.

Detalii: Dodon o amenință pe Maia Sandu: Dacă nu desemnează candidatul majorității până la 9 martie, trecem la alt nivel de acțiuni