Uniunea Europeană urmărește în de aproape situația politică din Republica Moldova și a reiterat că blocul comunitar vrea o situație politică stabilă și previzibilă, declarația îi aparține Președintelui Consiliului European Charles Michel după întrevederea cu președintele Maia Sandu

„Noi urmărim îndeaproape situația politică și sperăm că va fi o majoritate stabilă în Parlament… Așteptăm ca actorii politici să acționeze în interesul superior al cetățenilor. UE este cel mai de încredere partener al Moldovei. Sprijinul nostru merge mână în mână cu reformele. Combaterea corupției și consolidarea statului de drept sunt singura cale de urmat”, a declarat Charles Michel.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice.

„Condițiile de viață a oamenilor în Republica Moldova țin de posibilitatea de a implementa reforme. Dacă vrem mai multe investiții este prioritar să ne asigurăm că se luptă cu corupția și că supremația legii este asigurată.Sprijinul nostru este legat de supremația legii și standardele democratice. Eforturile dumneavoastră de avansa pe investigarea fraudei bancare și lupta cu corupția sunt cruciale pentru a consolida națiunea”, a adăugat Charles Michele

Tot astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a înmânat președintelui Consiliului European, Charles Michel, aflat duminică la Chișinău, „simbolul primăverii" în spațiul românesc iar cel dăruit ca simbol al schimbării.