Președintele PDM Pavel Filip susține că în situația politică actuală există cinci variante cum ar putea să evolueze lucrurile pe arena politică.

Într-un live pe facebook, Filip spune că nu este situația când trebuie să alegi între ceva bun și ceva rău, ci între câteva variante mai proaste și mai puțin proaste: „Oricum, singura soluție e dialogul. Nu există pace rea sau război bun”
 
Iată care sunt variantele enunțate de liderul democraților: 
 
- Consultări pentru instalarea unui guvern de echilibru sau pentru identificarea unei foi de parcurs pentru anticipate (varianta mai puțin proastă)
- Învestirea guvernului propus de Dodon și Șor, conform deciziei CC (varianta proastă)
- Referendum și suspendarea președintelui (varianta puțin probabilă)
- Să nu faci nimic: rămânem cu guvernul interimar Dodon-Șor (varianta foarte proastă)
- Dacă oamenilor le ajunge cuțitul la os, revolte și proteste în stradă (varianta extrem de proastă)

Amintim că săptămâna aceasta Deschide.MD a scris că președintele Maia Sandu intenționează să provoace dizolvarea Parlamentului, apelând la prevederile hotărârii Curții Constituționale din 2013, prin care magistrații Înaltei Curți au menționat că „indiferent de circumstanțele care au determinat lipsa votului de încredere, eșuarea formării noului Guvern în termen de 3 luni duce inevitabil la dizolvarea Parlamentului”.

Detalii: DOC // Asul din mâneca Maiei Sandu. Hotărârea Curții Constituționale care ar permite președintelui dizolvarea Parlamentului

Maia Sandu: Nu văd rostul să mai vin cu o candidatură pentru funcția de premier