Președintele Maia Sandu a anunțat că este gata să-și administreze vaccinul anti-Covid-19, pentru a încuraja toți cetățenii și în special lucrătorii medicali să se imunizeze. Declarația a fost făcută de Sandu după ședința de astăzi a CSS.

„În primul rând mă bucur că s-a deblocat prima tranșă de la COVAX. O așteptăm mai devreme și în al doilea rând de astăzi de la București pornește transportul cu peste 21 mii doze de vaccin și în următoarele zile va ajunge și vom începe vaccinarea. Sunt medici care ne scriu în toată ziua și ne întreabă când aducem vaccin, sunt și oameni care încă au întrebări. Pentru ei sunt gata să mă vaccinez pentru că cred în vaccinul aprobat la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că astăzi Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat înregistrarea a trei vaccinuri. Este vorba despre Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V).