Președintele R.Moldova, Maia Sandu, vine cu o reacție după incidentul de azi cu deputatul Sergiu Sîrbu care nu a fost lăsat să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit șefului statului, pe ordinea de zi a CSS s-a regăsit subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar Sergiu Sîrbu, chiar dacă conduce Comisia parlamentară securitate naţională, apărare şi ordine publică, reprezintă platforma „Pentru Moldova” (formată din deputații Partidului „Șor” și a unui grup de deputați neafiliați), ceea ce presupune un conflict de interese.

În situația în care domnul Sîrbu vine dintr-o grupare parlamentară, unii membri ai cărei sunt implicați în subiectele pe care le-am discutat noi aici. Sunt implicați direct. Acest lucru nu înseamnă altceva decât cânflict de interese. În acest caz, pornind de la interesul țării, de la interesul finalizării acestor anchete extrem de importante, și mai ales să reîntoarcem Aeroportul statului R.Moldova, pornind de la aceste considerente am considerat și consider în continuare că domnul Sîrbu nu a putut să asiste la această discuție. L-am informat exact așa pe dumnealui”, a declarat ea după ședința CSS.

Amintim că Sergiu Sîrbu, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, care este membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a fost bruscat și i-a fost interzis accesul la ședința CSS, convocată astăzi de președintele Maia Sandu.

Detalii: Sergiu Sîrbu, după ce a fost bruscat de ofițerii SPPS: Asistăm la o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului