Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că a luat act de decizia Curții Constituționale prin care a fost declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier. Potrivit unui comunicat PAS, „există un conflict politic dintre două autorități ale statului – un Parlament nelegitim şi nereprezentativ pe de o parte şi un Preşedinte votat de un milion de oameni, mandatat să lupte cu acest Parlament nelegitim şi nereprezentativ”.

Singura soluție sunt alegerile anticipate şi resetarea Parlamentului. Moldova nu poate fi lăsată pe mâinile lui Șor, Plahotniuc și Dodon. Moldova a trecut deja prin asta și toți cetățenii știu ce se întâmplă când hoții conduc statul - furtul miliardului, furtul aeroportului, sărăcie, scheme și abuzuri”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții PAS susțin că atâta timp cât un prim-ministru depinde de voturile lui Șor, Plahotniuc și Dodon în Parlament, activitatea acestuia este compromisă din start.

Intenția acestor oameni nu este pentru a face legi, ci de a continua schemele și a fura cetățenii în continuare. PAS va susține necondiționat toate demersurile Președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor. Vom lupta alături de cetățeni pentru a scăpa Parlamentul și țara de hoți”, se arată în comunicat.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

CCM: Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița, neconstituțional

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

Citiți și: Prima reacție a PAS la decizia Curții Constituționale: Problema n-a fost rezolvată. Posibil, chiar a fost agravată

Maia Sandu după decizia CCM: Mergem la anticipate sau la referendum. Oamenii vor decide viitorul țării