Prima reacție a PAS la decizia Curții Constituționale: Problema n-a fost rezolvată. Posibil, chiar a fost agravată

23 Februarie

Foto:

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, vine cu o reacție la decizia de azi a Curții Constituționale care a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier. Potrivit lui, decizia de azi n-a rezolvat criza politică, ci chiar a agravat-o.

Decizia Curții Constituționale a nedumerit societatea, pentru că problema nu a fost rezolvată, dar, posibil, chiar a fost agravată. Cu părere de rău, Curtea Constituțională n-a avut curajul să vină de partea cetățenilor care nu mai vor să vadă acest Parlament, aceste coaliții dintre „kulioace” și hoți de miliarde”, a declarat el în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER